Ta vare på dine dekorasjoner

Dekorasjon eller bukett?
I begge tilfeller bruker blomsterbutikker avskårne blomster som trenger individuell omsorg. Men i motsetning til en bukett er en dekorasjon laget med en spesiell støtte, nemlig floral skum. Dette skummet kan plasseres i en vase, i en gryte, i en vakker beholder eller brukes alene og f.eks. dekket av med løv og/eller blader. I motsetning til en bukett skal ikke en dekorasjon settes direkte i vann. Men blomstene vil selvfølgelig ha behov for vann.


Blomsterskum, blomstens beste venn
I utgangspunktet er blomsterskum det samme finnes i blomsterstammen, - en svampaktig masse som tar opp vannet og absorberer det. Dette lette og porøse materiale er også pH-balansert, slik at surhetsgraden i blomstens miljø forblir på et optimalt nivå. Blomsterskum ble oppfunnet i 1954 av firmaet Smithers-Oasis, og dette har vært en slags revolusjon for blomsterhandlere da dette hjelper de til å lage originale former som runde borddekorasjoner, begravelse kors, blomster i kurver. Blomsterskum øker også dekorasjonens levetid ved å tilby en stabil mengde fuktighet siden det kan romme store mengder vann.


Vann
Din blomsterhandler har utarbeidet skummet nøye slik at blomstene kan få alle næringsstoffer og vannet som er nødvendig. Ved å bruke en stor beholder eller en vask fylt med vann fra springen og spesifikk blomsternæring for blomsterskum kommer dekorasjonens levetid bli forlenget med opptil 30% på grunn av den høye inntaket av vann. Dette gjør at det er enkelt å klippe og holde stilkene på plass. Alt du trenger å gjøre er å vanne litt hver dag eller annenhver dag, avhengig av hva slags blomster dekorasjonen er laget av og selvfølgelig størrelsen på dekorasjonen. Det er ingen grunn til å legge blomsternæring i vannet ettersom det blomsterhandler har lagt i er tilstrekkelig. 
Tips: Bruk en liten vannkanne til å vanne i midten av dekorasjonen.


Lyst til å prøve det selv?
Her er noen triks og triks du kan benytte deg av hvis du har lyst til å skape din egen dekorasjon med blomsterskum.

• Fyll en stor bolle eller vask med vann, legg masse blomsterskum i vannet! La det synke inn i seg selv og vente til vannet er helt absorbert. Hvis du er for utålmodig og presser blomsterskummet under vann vil skape en luftlomme inne i skum og når du gjør dekorasjonen kan det hende at du setter stilkene rett inn i en luftlomme, og da vil de ikke få vann.

• Når skummet er klart, vil det være mørkere i fargen. Ta den forsiktig ut av vannet og legg den direkte i beholderen. Pass på at den valgte beholderen er stor nok. Har du valgt en kurv laget av tre eller beholder som ikke er vanntett, kan du fore det med plast for å hindre at det drypper.