BLACK WEEK - 15 % rabatt på alle våre buketter - Bruk koden BLACK15 - Tilbudet avsluttes 27/11
Min konto

Ta vare på dine planter

Usikker på hvordan du tar vare på plantene dine? Vennligst se under for å se hvordan du kan få dine planter til holde seg friske og freshe lenger.

Sørg for at plantene får mye lys
Blomstrende planter krever en god del mer lys enn planter med bladverk. Blomstrende planter bør bli plassert i nærheten av et vindu, mens løvverk planter bør plasseres unna direkte sollys.

Vann plantene etter behov
Blomstrende planter må vannes nesten hver dag hvis de er plassert i nærheten av direkte sollys. Ikke vann plantene dine for mye og sjekk blomsterjorden for å se om plantene er tørre. Ikke la vannet stå i potten for lenge og fjerne eventuell gjenværende vann en time etter vanning. Som en hovedregel bør løvverk planter være litt tørre når vannet man skal vanne de, som du bør en gang eller to ganger i uken.

Mat plantene med plantemat
Blomstrende planter bør fores hver gang du vanner dem i løpet av sommeren og en gang i uken i løpet av vinteren. Løvverk planter skal fores en gang i uken om sommeren og en gang i måneden i løpet av vinteren.

Sørg for at plantene er friske
Det mest vanlige problemet er midd som fører bladene til å gulne og produserer hvite spindelvev på undersiden. Hvis plantene dine er infisert med denne midden er det viktig å utrydde dem. Flytt plantene bort fra vinduet og vask vindusramme og potten før legger i ny plante. Et annet vanlig problem er bladlus. Du kan be din lokale blomsterbutikk om råd eller kjøpe produkter for behandling av bladlus. Ikke vann plantene dine for mye da dette vil gjøre dem mer mottakelige for sykdom.