BLACK WEEK - 15 % rabatt på alle våre buketter - Bruk koden BLACK15 - Tilbudet avsluttes 27/11
Min konto
En favn herlige tulipaner

Tulipaner: Stell & Styling

Vi går mot lysere tider. Og den vakreste budbringeren om at våren er i anmarsj, er tulipanen. Enten den er hvit og sart eller sterk og fargerik, skaper den liv og trivsel i hjemmet vårt.


Hvordan gi tulipanene et langt liv?

tulipaner i rene vaser
Sørg for ren vase

Vask vasen med klorin før du skyller den godt med kaldt vann.

En enslig tulipan
Hvor mye vann?

Ikke ha så mye vann i vasen. Tulipanen trekker vann med hele stilken. Ha maks 10 cm vanndybde.

å snitte tulipaner
Hvordan snitte

Skjær et rett snitt over stilkene (ca 2 cm opp på stilken). Siden tulipanen er svært tørst, må du ikke skråsnitte slik du for eksempel ville gjort med roser.

Spenstige tulipaner
Gi spenst og styrke

Når tulipanene kommer i vann, trenger de å drikke og å få tilbake spensten. Derfor kan du la strikk og plast sitte på de første 30-60 minuttene.

rosa tulipaner
Temperatur og miljø

La dem stå kaldt om natten for å gi dem et lengre liv. Tulipanene er robuste blomster, de tåler trekk. Vær forsiktig med kuldegrader og sett dem heller ikke for varmt.

Ville tulipaner
Etterfylling av vann

Hvis du vil hindre at tulipanene vokser for vilt, ikke etterfyll vann hver dag. Dette gjøres kun ved behov.

Hva slags vase kler tulipanene best?

Favn med tulipaner
Klassisk tulipanvase med bølget kant

Hvis noen snakker om en tulipanvase, tenker vi vel som oftest på en vase med ujevn, bølget kant. Det gir tulipanene støtte mens de strekker seg mot lyset.

Masse tulipaner i vase
Tulipaner som blikkfang

Tulipaner kan ha en slående effekt plassert i en stor vase med vid åpning. Da blir det som et blomsterhav i hjemmet ditt - et virkelig vakkert blikkfang!

Tulipaner i gjennomsiktig vase
Effektfullt i glassvase

Når du setter tulipanene i en gjennomsiktig vase, vil de lyse, grønne stilkene bli en fin kontrast til de (ofte) fargerike blomstene.

Tulipaner i høy og smal vase
Elegante tulipaner

Vil du holde det elegant, kan du bruke en høy, smal vase.


Tulipantrender

Tulipantrender gjennom tidene

I gamle dager brukte man ofte å sette tulipanene i spesielle vaser, der man hadde hulrom til hver enkelt blomst. Det å ha slike spesielle vaser skulle både vise blomstenes skjønnhet og være et tegn på velstand. Tulipaner kostet mye og var ikke for hvem som helst. Vaser av denne typen var vanlige i blant annet Nederland. Kanskje har du sett slike selv også? Vaser med hulrom til enkeltblomster har blitt mer og mer populært de siste årene.

Tulipanstyling

Visste du at tulipanene fortsetter å vokse i vasen? De strekker seg mot lyset og er blant de mest dynamiske blomstene vi vet om. Noen liker derfor best at tulipanene får være ganske i fred og blander ikke med andre blomster, kanskje bare med unntak av litt eucalyptus, oliven eller annet grønt. Andre elsker effekten av viltvoksende tulipaner i spennende kombinasjoner med for eksempel ranunkler eller liljer.

Styling med tulipaner