DAGENS TILBUD! Utvalgte buketter - Kun med levering til Oslo og omegn
Min konto
Tulipaner

Tulipaner – Fakta og råd om stell

Tulipaner er en av våre mest populære snittblomster. De kommer i mange farger og former. Hvis du tar vare på dem på riktig måte, holder de seg fine i over en uke. Her får du tips og råd om hvordan du forlenger tulipanenes liv.

Hvor lenge varer tulipaner? Sørg for å snitte tulipanene hver dag, og gi dem nytt kaldt vann. Med riktig stell holder tulipanene seg fine i over en uke.

Slik får du tulipanene til å vare lenger

Bruk en ren vase

Bruk en ren vase

Det er viktig å bruke en ren vase. Hvis du bruker en skitten vase, vil bakteriene i vasen bryte ned tulipanene før tiden. Noe som er veldig kjedelig med så fine blomster.

Slik vanner du tulipanene

Når du fyller på vann i vasen, må du bare fylle på cirka 10 centimeter. Mer vann enn det, vil de ikke ha. Bruk friskt og kaldt vann. Det elsker tulipanene. Og se til at vannet er rent. Hvis vannet begynner å bli grumsete, lønner det seg å bytte det ut for å fjerne bakteriene.

Slik vanner du tulipanene
tulipaner tips

Hvor ofte skal jeg fylle på med vann?

Hvis du vil unngå at tulipanene vokser for raskt og blir lange, trenger du ikke å fylle på med nytt vann hver dag, bare ved behov. Men hvis du vil at tulipanene skal vokse seg store, kan du fylle på med vann så ofte det trengs. Snitter du i tillegg tulipanene annenhver dag, kan du få dem til å vokse slik at de henger dekorativt ut over kanten på vasen.

Snitt tulipanene

Før du setter tulipanene i kaldt vann, må du snitte stilkene. Ved å gi stilkene et fint, nytt snitt, hjelper du tulipanene med å ta opp vann. Lag et rett snitt cirka 2 centimenter fra enden på stilken. Du kan med fordel snitte tulipanene på nytt etter et par dager.

Snitt tulipanene
friske tulipaner

Få friske tulipaner

Tulipaner som står kjølig om natten, varer lenger. De tåler trekk, men trives ikke i minusgrader eller når det er for varmt. Har du plass, kan du sette vasen i kjøleskapet over natten. Hvis ikke kan du sette dem i en innglasset balkong eller et uterom.

Tulipanbukett med løken på

Lag en vakker tulipanbukett med løken på. Det skaper en flott og rustikk følelse. Surr et vakkert bånd rundt stilkene, og sett buketten i en flott, dypt fat. Hell deretter litt vann i bunnen til løkens røtter. Når tulipanene er avblomstret, tar du vare på løken og planter den ut i hagen.

Tulpanbukett med löken kvar

Oppdag våre tulipanbuketter her.