TopHeader NO

Valentinsdagen


Opprinnelsen til Valentinsdag er ikke lett å finne. Mange historier illustrerer forskjellig, og det finnes mange meninger om hva som er riktig. Sannsynligvis er det en blanding av alt!
Under antikken, ble midten av februar forbundet med kjærlighet og fruktbarhet.
I antikkens Hellas, ble denne perioden viet til den hellige union av Zevs og Hera , kjærlighetens og fruktbarhetens symbol.
I antikkens Roma, ble festivalen av Lupercalia dedikert til byen Lupercus, og organisert i midten av februar. På den tiden kjørte prester av Lupercus gjennom gatene i Roma halvnakne, etter å ha ofret geiter drukket vin. Å berøre dem skulle løse fertilitetsproblemer kvinner kunne møte iløpet av livet.

Bare fra middelalderen begynner historien å vise sammenheng mellom kjærlighet og Valentinsdag. Noen skrifter nevner at i februar parret fugler seg og dette ble ansett som et kjærlighetssymbol. I denne perioden var det tradisjon for elskere å utveksle meldinger og ringe hverandre på Valentine.

Den vanligste historien forblir St. Valentine's  martyrdød den 14. februar 270. På den tiden ledet Roma mange militære slag og kampanjer, og dette krevde mange soldater. Keiseren Claudius hadde avskaffet bryllup ettersom han syntes gifte menn var svært dårlige soldater, da de var mer bekymret for deres hjem og familie enn hæren og soldatplikten. Valentin feiret i all hemmelighet bryllup for soldater og da dette til slutt ble oppdaget ble han arrestert og fengslet. Valentine ble venn fangevokterend blinde datter, som etter en stund mystisk fikk synet tilbake. Før han ble torturert og halshugget for sin forbrytelse, gav Valentin jenta hjerteformede blader signert "Fra din Valentine"

Tradisjon.
I flere tiår har forelskede uttrykket sin kjærlighet ved å gi eller sende røde roser som et symbol på deres kjærlighet. Med klassiske gaver som røde og rosa blomster til valentine, en symbolsk rød rose eller en nydelig bukett med røde roser, vil din utvalgte Valentine bli lykkelig. Sjekk ut vårt utvalg av blomster til valentine.

Ingenting slår en overraskelse.
Overrask din kjære med en blomsterlevering til Valentinsdagen. Du kan enkelt bestille hjemme fra din egen stue eller fra kontoret. Tenk deg overraskelsen ved en blomsterlevering på døren på selveste kjærlighetens dag. Takket være vårt store nettverk av blomsterbutikker er det lett å vise din kjærlighet og oppmerksomhet for Valentinsdagen. For et mer personlig preg kan du enkelt legge til et spesielt Valentinsdag -kort eller deilig belgisk sjokolade til blomsterleveringen ! Så er alt tilrettelagt for en romantisk kveld.
14 februar er Valentinsdag, dagen da vi feirer kjærlighet , enten det er til noen man har elsket lenge eller ei. Det er en dag man deler det man føler og en tid for å tenke på mennesker vi setter pris på: kjæresten, familie, en forelskelse eller venner. Valentinsdag har gjennom årene blitt en svært populær fering og tradisjonen med å gi blomster for å uttrykke følelser er alltid verdsatt. Vis din kjærlighet på valentinsdagen ved å sende blomster.

Kundservice