TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Juleinspirasjon: Adventskrans

Et av de første tegnene på at julen kommer er den tradisjonelle julekransen mange henger på døren. Kanskje ikke så rart når både hagen, vi og selv sola går i dvale. Vi får lyst på noe friskt og vintergrønt. Og lager vi kransen i rett materialer, skal du ikke se bort fra at den til og med lukter godt!


Bra materialer til julekransen

Den er som oftest laget av naturmaterialer som granbar, kvist, halm, løv og kongler. Ofte med fine bånd surret rundt kransen som da gjerne også blir brukt til oppheng. En kunstig krans, kan riktig nok tas fram igjen år etter år. Vi holder likevel på sjarmfaktoren til ekte julekrans i naturmaterialer. Dørkransen er gjerne rund, men den kan også være hjerteformet eller til og med stjerneformet

To kvinner lager en krans.

Vil du lage din egen krans til jul eller advent?

Fia, Euroflorists egen husdekoratør, viser deg hvordan du lager en lekker bordkrans med materialer som slett ikke er vanskelige å få tak i og med kubbelys som skaper stemning.

Fint å vite

I Norge har vi tradisjonelt fire lilla lys til advent. Andre steder har man tre lilla og et rosa. De tre lilla lysene symboliserer håp, fred og kjærlighet. Det rosa lyset betyr glede. Noen bruker også et femte lys, et hvitt lys. Det symboliserer Jesu fødsel og tennes første juledag.

Stearinlys tent på en krans

Ta vare på kransen din

Kranser liker ikke varme steder. Hold den borte fra varmekilder og direkte sollys. Kransen foretrekker halvskygge og plasseres gjerne kjølig. Har du den innendørs, kan du holde den frisk ved å dusje den med litt vann fra tid til annen.

Julekrans på døren

Hvorfor krans til jul?

Julekransen har en lang historie. Den kan faktisk spores tilbake til de gamle perserne. Den gangen var kransen et symbol på makt og framgang. I Hellas ble laurbærkransen brukt til for å hedre vinnerne i de olympiske leker. I Romerriket var det keiserne som brukte dem.(Du har vel sett Astérix?)
Sammenhengen mellom antikkens Hellas, keiserne i Romerriket og dagens dørkranser er kanskje ikke åpenbar. Men det sies at idrettsmennene hang opp kransen sin på veggen som et trofé. Og det ble opprinnelsen til skikken med å henge opp dørkranser.

Kvinne i skogen med en krans

Ønsker du å bestille en personlig julekrans?

Har du lyst på en krans, men mangler tid til å lage din egen? Ikke vær lei deg, du kan bestille kransen fra vår dekoratør. Bare klikk på bildet. Genuint håndverk fra lokal faghandel

 Lykkelig kvinne holder en stor krans