BLOMSTERKUPP - Levering til Oslo og omegn
Min konto
Bind din egen blomsterkrans

Bind din egen blomsterkrans

Dra i bryllup og konfirmasjon med blomster i håret. Slik binder du din egen blomsterkrans som en ekte blomsterdekoratør – trinn for trinn.

Skal du i konfirmasjon eller bryllup i sommer? Bind din egen blomsterkrans. Bruk favorittblomstene dine, eller ta noen som matcher kjolen. Vi gir deg råd og tips om hvordan binde vakre kranser – akkurat som en blomsterdekoratør.

Hvordan lage en blomsterkrans?

Närbild på en amaryllis pistiller

Du trenger

For å lage din egen blomsterkrans trenger du ståltråd , myrtetråd,  blomsterteip og silkebånd. Og selvfølgelig massevis av herlige blomster og mye grønt.

Slik lager du basen

Mål hvor lang ståltråd du trenger og lag to hemper i endene. Teip rammen med blomsterteip slik at blomstene sitter bedre.

Olika amaryllis uppradade i en fönsterkarm.
Rena vaser med kallt vatten.

Blomster til kransen

I denne kransen finner du marikåpe, ruscus, kvistroser, brudeslør, santini og prærieklokke. Andre blomster og grønne blader som passer i en blomsterkrans kan for eksempel være:  eføy, hortensia, elegance nellik, kornblomst, prestekrage og valmue. Når du har valgt ut blomster, klipper du stilkene til de er cirka 5 cm lange.

Fest blomstene på kransen

Nå er tiden inne for å feste blomstene på kransen. Start med å binde fast myrtetråden på enden av ståltråden. Ta noen av blomstene  og surr myrtetråden 2–3 ganger rundt stilkene. Legg til flere blomster og surr dem fast. Husk å stramme myrtetråden såpass godt at blomstene sitter på plass, men ikke for hardt slik at blomstene brekker. Surr fast noen blomster av gangen helt til kransen er ferdig. Fest myrtetråden etter siste runde.

Kvinna som håller en amaryllisbukett.
Händer som kupar en amaryllisblomma.

Knyt fast silkebånd

Ta et langt silkebånd og træ det gjennom løkkene. Sett kransen på hodet og knyt en vakker sløyfe av silkebåndet bak.

Din egen blomsterkrans

Nå har du en egen vakker blomsterkrans som varer gjennom hele sommernatten. Skal du lage den dagen før festen? Dusj den ferdige kransen og legg den i en pose. Posen legges deretter i kjøleskapet over natten.

Fem vita amaryllis i krukor i en fönsterkarm.