DAGENS TILBUD! Utvalgte buketter - Kun med levering til Oslo og omegn
Min konto

Lag din egen julegruppe

Det er enkelt å lage en julegruppe, og en hjemmelaget oppsats er dessuten en fin og populær vertinnegave i forbindelse med julens festiviteter. Her gir vi deg inspirasjon til hvordan du gjør det – trinn for trinn.

Slik lager du en enkel julegruppe

Material till midsommarkrans

Du trenger

Start med å finne frem noe du kan plante i. Det kan være en vakker skål eller en gammel potte. Du kan også plante en solitær julegruppe i en kaffekopp som du for eksempel har funnet i en bruktbutikk. Deretter trenger du jord, planter etter sesong, grønn mose til å dekke jorden med, og til slutt dekorasjoner. Du kan bruke kongler, julekuler, kanelstenger og annen dekorativ pynt.

Slik begynner du

Start med å ha i noen centimeter med jord i bunnen av potten som grunnlag for plantene. Det gjør at plantene står stødig på bunnen.

Floratejpa midsommarkransen
Blommor till midsommarkransen

Plasser plantene

Plasser plantene dine. I denne julegruppen har vi valgt å bruke julestjerne, eføy, kalanchoe (ildtopp), takløk og gran. Velg gjerne planter med forskjellig form. En som er høy, en som er lavere og en plante som er mer hengende.  Finn ut hvor julegruppen skal stå, og i hvilken retning den skal vende, så blir det lettere å avgjøre hvordan du skal plassere plantene. Tenk over om det skal være en for- og bakside, eller om den skal stå midt på et bord og ses fra alle retninger.

Plant og dekk med mose

Når du er fornøyd med plasseringen av plantene, fyller du på med jord slik at røttene dekkes og plantene står stødig. Dekk deretter med grønn mose. Vær nøye med å dekke med grønn mose overalt, da blir julegruppen finere å se på.

Surra fast blommorna med ståltråd
Sidenband till midsommarkransen

Siste touch

Avslutt med å feste julekuler eller andre dekorasjoner for å gi den siste touchen. Vær kreativ med dekorasjonene! Forsøk å plassere dem slik at det blir balanse i julegruppen og ikke for rotete.

Ferdig julegruppe

Nå er julegruppen klar! Skap julestemning hjemme, eller ta den med som en personlig vertinnegave til en gløggfest.

Färdig midsommarkrans