TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Høstkrans – slik binder du din egen krans

Når sesongen skifter og det begynner å bli mørkere ute, pynter vi gjerne! En perfekt dekorasjon for høsten er å lage din egen dørkrans for å få inn en koselig atmosfære.

Bind en høstkrans som du kan henge på døren din! Vær kreativ og fyll den med alt som hører høsten til, f.eks. lyng, rognebær, løv, kongler og pynteepler!

Hvordan binder du en høstkrans?


Du trenger

For å lage en høstkrans trenger du en halmstamme, myrtetråd, blomster og planter etter smak, og bånd til å henge den opp med. Tenk på at jo mindre krans og mer blomster du bruker, desto mer lubbent blir resultatet. Det kan derfor lønne seg å velge en størrelse på halmkransen som ikke er altfor liten.

Halmkransbase

Velg blomster

Til denne kransen har vi valgt å bruke eukalyptus, tistler og blader som er plukket ute, fordi de gir et flott og frodig utseende og blir veldig fine når de tørker! Du kan også bruke: lyng, pynteepler, nyper, rognebær, gress, tørkede bregner, eføy, lagurus, lammeøre, limonium, frøstand av scabiosa, forskjellige typer blader, kongler, lønneløv.
Før du begynner å legge på blomstene, kan du klippe av stilken slik at den er ca. 5 cm lang. Da blir de lettere å jobbe med og stikker ikke ut av kransen.

Blader på et bord

Slik begynner du å binde høstkransen

Start med å surre fast myrtetråden ytterst på halmstammen for å feste enden. Ta noen blomster og legg dem mot halmstammen, og surr tråden 2–3 omganger rundt stilkene. Deretter legger du på nye blomster og surrer dem fast. Husk å stramme tråden godt, slik at blomstene ikke faller av når de tørker!

 Kvinne fester løvverk til en krans

Fest tråden

Gjør dette til hele kransen er full av blomster! Fest tråden ved å surre den flere omganger rundt kransen. Forsøk å lirke den inn mellom noen blomster slik at den ikke kan ses. Da får du et proft resultat, akkurat som om en blomsterdekoratør hadde gjort det!

Løvverk blir lagt til en krans

Ferdig resultat

Avslutt med et valgfritt bånd slik at du kan henge kransen på døren din. Vi har valgt å bruke et bredt silkebånd, men velg selv ut fra det som passer hjemme hos deg. Du kan være kreativ og bruke silkebånd, blonde, naturtråd, fløyel osv.

Ferdig krans

Heng så opp dørkransen og la den henge hele høsten for å komme i stemning!

Krans på en blå dør