TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Vårplanting – slik lykkes du

Når snøen tiner og vårens første solstråler varmer opp jorda daer tiden endelig inne for å plante vårblomstene. Slik lykkes du med vårplantingen.

Om dagen forbereder naturen seg på å bli grønn og dekket med blomster. Samtidig er det fortsatt kjølig om natten. Da kan du gjerne plante krokus, stemorsblomster og påskeliljer. Dette er nemlig vårblomster som tåler kulde når våren lar vente på seg. Her får du tips og inspirasjon om hvordan du lykkes med vårplantingen.

Slik lykkes du med vårplanting

Lilla potteplanter.

5 tips – slik lykkes du med vårplanting i potte

  1. Fyll potten med ca. en halv desiliter lecakuler.
  2. Fyll deretter potten med jord
  3. Plant vårblomstene dine og fyll på med jord mellom plantene
  4. Vann godt og sett dem ut
  5. Knip kontinuerlig av visne blomster. Gi dem en liten skvett vann innimellom, så blomstrer de lenger.

Plant vakre vårblomster

Hvordan vil du at resultatet av vårplantingen skal se ut? Lag en fyldig vårkombinasjon med blomster i samme fargetone, eller velg kontrastfarger som fremhever hverandre.

Materialet pottene og kassene er laget av er også en viktig del av sluttresultatet. Klassiske terrakottapotter skaper en egen atmosfære, mens blomsterkasser i sink gir en annen effekt. Sjekk boden for å se hvilke potter og kasser du har hjemme.

Pynt plantene med kvister du finner i hagen. Du kan gjerne bruke stein og bark som fyll mellom blomstene. Kanskje kan du også pynte med egg til påsken?

En hånd som berører noen blomster.
Arrangementer av plantede blomster.

Vårens blomster og stelletips

Det finnes mange flotte vårblomster du kan plante med. Nedenfor ramser vi opp våre sesongfavoritter.

Påskeliljer

Påskeliljer

Denne vårblomsten er blitt et av våre sikreste vårtegn, og gulfargen gjør at den passer veldig fint til påsken. Påskeliljer er svært motstandsdyktige, og tåler både minusgrader og snø.

Stelletips: Sett potten på et svalt sted og unngå direkte sollys. Vann forsiktig rundt løken og pass på å ikke overvanne.

Perleblomst

Perleblomst

Når du kjenner lukten av deilig perleblomst, kan du være sikker på at våren er på vei. Med sine vakre blå blomster blir den et naturlig innslag når vi planter om våren.

Stelletips: Plasser den på et solrikt sted og vann regelmessig.

Krokus

Krokus

Krokus er en av de første plantene til å blomstre hvert år, og den titter gjerne frem mens det fremdeles ligger snø på bakken.

Stelletips: Vann krokusen med måte og plasser den på et svalt sted.

Primula

Primula

Primulaen kommer i flere fargekombinasjoner og er en skikkelig fargeklatt blant vårblomstene dine.

Stelletips: Sett blomsten på et solrikt sted og vann annenhver dag slik at jorden holder seg fuktig.

Tusenfryd

Tusenfryd

Tusenfryd er en nydelig liten blomst som kommer i hvitt i tillegg til forskjellige nyanser av rødt og rosa. Den lille gule "knappen" i midten lyser om kapp med solen på vakre vårdager.

Stelletips: Tusenfryd trives best i veldrenert jord, og du kan med fordel gi den en svak blanding av vann og plantenæring når du vanner. Del planten ved behov.

Stemorsblomster

Stemorsblomster

Den ser skjør ut, men akkurat som påskeliljen tåler stemorsblomsten en frostnatt utendørs. Dette er en av våre mest populære vårblomster, som kommer i flere ulike farger og fasonger.

Stelletips: Det er viktig å ikke la stemorsblomsten tørke helt. Plant dem derfor gjerne i større kasser slik at jorden ikke tørker ut så fort. Knip av visne blomster, så blomstrer planten lenger.