TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Elsker du også svibler?

Vet du hvordan svibelen, eller hyasinten, som den også kalles, fikk navnet sitt? Ifølge gresk mytologi, skulle Hyakinthos lære Apollon hvordan man kaster en diskos. Det gikk skikkelig dårlig da Hyakinthos ble truffet og døde. Der blodet hans dryppet på bakken, vokste det blomster. Disse ble kalt hyasinter, eller altså svibler.


Hvor varmt?

Sett gjerne svibelen kjølig over natten. Da varer blomstringen lenger

Nærbilde av kongle, rose og hyasint.

Hvor mye vann?

Vann med jevne mellomrom. Da holder jorden seg fuktig. Hvis stilken begynner å helle til den ene siden, kan du støtte den opp med en blomsterpinne.

Potted hyacinths outside

Trivsel

Sett sviblene dine lyst, bare pass på at de ikke står i direkte sollys (ikke et stort problem i mørketiden mange steder i Norge). De trives både i vinduer og et stykke inn i rommet.

Hyasinter i en vase på en vinduskarm

Gi svibelen et langt liv

Skulle svibelen din holde på å blomstre for tidlig, kan du stanse blomstringen ved å sette planten i kjøleskapet Hold jorden fuktig og da ut i romtemperatur når du vil den skal blomstre. Den kan stå i kjøleskapet i flere uker.

To potteplanter med hyasinter utendørs.

Sterk duft

Svibler har ofte en sterk duft som kan være problematisk for mange allergikere. Hvite svibler har ofte enn mildere duft enn øvrige varianter.

 Kanne fylt med rosa hyasinter

Giftig?

Svibelen er planter med irriterende plantesaft. Ta kontakt med Giftinformasjonen på 22 59 13 00 (døgnåpen telefon) hvis barnet ditt har spist større mengder av en svibel.

 Hyasint juleborddekorasjon

Vil du sende juleblomster?

Nå kan du sende en gave fra nisjebutikker, spesialisert på blomster, laget og levert til døren av våre dyktige blomsterdekoratører.
Velg en av svibelfavorittene under eller se hele vårt herlige julesortiment her.