TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Påskeliljen

Påskeliljen (Narcissus pseudonarcissus) er en våre mest populære påskeblomster og et vakkert vårtegn. På blomsterspråket har påskeliljen to betydninger. Den kan bety "Jeg elsker, men ikke deg", men den kan også bety "min stolthet".
Slektsnavnet Narcissus sies å kommer fra den greske ynglingen Narcissus. (På norsk ofte kalt Narkissos). Etter å ha avvist flere unge kvinner ble han dømt til å elske sitt eget speilbilde. Den umulige forelskelsen fikk Narcissus til å svinne bort og snart spirte det på stedet der han døde. Blomsten fikk navnet Narcissus.

Liker du påskeliljer og har lyst til å se flere? Påskeblomster? Selvfølgelig har vi det!

Eller er du mer nysgjerrig påVårblomster?


For deg som vil vite mer om påskeliljen

Påskeliljer finnes både som løkplanter og i bunt. Siden de tåler noen minusgrader kan den settes ut tidlig om våren. Løkene er robuste, så de trives både i sol og halvskygge. La dem visne ned når de er ferdige med å blomstre. De kan gjerne settes ut - bare pass på at telen i bakken har gått. Der kan de stå i mange år - og bli et tidlig vårtegn for deg og familien din.

 

Påskeliljen er en løkplante som er en populær vårblomst og synonymt med påske. En del av amaryllis-familien, den har en unik form med trompetlignende blomster på toppen av høye stengler.

Her er noen fakta om påskeliljer:

Opprinnelse: Påskeliljen stammer fra middelhavsområdet, men har spredt seg over hele verden og dyrkes nå i mange forskjellige klimaer.

Symbolikk: Påskeliljer symboliserer fornyelse, håp og gjenfødelse på grunn av deres evne til å komme tilbake hver vår. De er også et symbol på påsken og den kristne tro.

Navn: Påskeliljens navn kommer fra ordet "paska", som betyr påske på gresk.

Typer: Det finnes over 100 forskjellige typer påskeliljer, inkludert trompetliljer, dvergeliljer og multifloraliljer.

Farge: Påskeliljer kommer i en rekke farger, inkludert gul, hvit, oransje og rosa.

Pleie: Påskeliljer trives best på solrike eller halvskygge steder og trenger godt drenert jord. De kan blomstre i flere uker, men trenger ofte vann for å holde seg friske.

Bruk: Påskeliljer brukes ofte som prydplanter, men kan også ha medisinsk bruk. Det sies at påskeliljer kan brukes til å behandle hudsykdommer og har antibakterielle egenskaper.

Kultur: Påskeliljer er en viktig del av påsketradisjonene i mange land rundt om i verden. I Storbritannia er det vanlig å gi påskeliljer i gave, mens i Tyskland og andre deler av Europa brukes påskeliljer til å dekorere kirker og hjem.

Sesong: Påskeliljer blomstrer vanligvis mellom mars og mai, avhengig av hvor i verden de dyrkes.

Evne: Påskeliljer kan overleve i årevis hvis de blir tatt godt vare på. De klarer seg best hvis de får hvile og komme seg etter blomstring før de plantes om i hagen.

Påskeliljer er en vakker og symbolsk vårblomst som er en verdsatt del av påsketradisjoner rundt om i verden. Med riktig stell kan påskeliljer blomstre i flere uker og spre glede og håp i løpet av våren og påsken.