TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Peoner – blomstenes konge

Med sine store, vakre blomster og herlige duft blir de et vakkert innslag i hjemmet. Her er fire stelletips som får peonene dine til å vare lenger.

Fra slutten av april til begynnelsen av juli fylles blomsterbutikkene med peoner. Kjøp en bukett med hjem, og nyt synet når de forvandles fra knopp til nydelige blomster. Som alle andre snittblomster har de godt av litt ekstra kjærlighet og omsorg.

Stelletips for peoner:


Snitt peonene dine

Snitt peonene dine: At blomsterdekoratøren allerede har skjært et snitt i stilken holder ikke. Det våte papiret som blomstene fraktes hjem i, har nemlig satt seg i snittenes porer. Gjør det derfor til en god vane å lage egne snitt når du kommer hjem. Skjær nye snitt annenhver eller hver tredje dag for å holde snittet rent.

Kvinne som holder en bukett pioner

Vann peonene dine

Lunkent vann: Peoner er en urteblomst og trives derfor best i lunkent vann. Ikke glem å rense vannet for blader som ligger og danner bakterier og alger. Skift gjerne vann annenhver dag, slik at det holder seg rent.

Spray med vann: Vil ikke peonene dine blomstre? Prøv å spraye og bade dem med kaldt vann. Noen ganger kan den klebrige overflaten på toppen hindre blomsten i å blomstre.

Unngå sollys: Ønsker du en blomst som varer ekstra lenge? Sett den på et skyggefullt sted for å utsette blomstringsprosessen.

 Pioner plassert i en postkasse