BLOMSTERKUPP - Levering til Oslo og omegn
Min konto
Georginer

Georginer – sensommerens dronning

Georginer er med sin fargesprakende sjarm en helt fantastisk blomst. Den blomstrer i juli og august, og tar seg utrolig godt ut i en sensommerbukett.

Georginer er en populær blomst, ikke minst i hagen, men også som snittblomst på sensommeren og høsten.

Georginer, en av våre mest populære snittblomster

Georginer blomster

Slik tar du vare på georginene dine

1. Rens stilken for blader slik at de ikke kommer i vannet. Når bladene ligger i vannet, dannes det bakterier som fremskynder nedbrytningsprosessen.

2. Gi stilken et nytt snitt før du setter den i vann, slik at blomsten har best mulige forutsetninger for å ta opp vann.

3. Et triks du kan bruke er å la stilkene stå i nesten kokvarmt vann i en time først. Dette sies å forlenge georginens holdbarhet.

4. Sett dem deretter i kaldt vann tilsatt blomsternæring. Og du kan gjerne bytte vann hver dag for å kunne nyte georginene så lenge som mulig.

Hvordan tar man vare på georginer i potte?

1. Bruk en plastbøtte eller potte med hull i bunnen, gjerne 20 liter.

2. Fyll potten med plantejord og plasser knollen 10 cm under jorden. Mars–april er en god tid å vekke knollene til liv på.

3. Sett georginen på et lyst og svalt sted.

4. Vann sparsomt til det begynner å vokse grønne skudd opp av jorden. Når georginen begynner å vokse seg til, er det viktig å vanne regelmessig. Den liker nemlig ikke å tørke ut. Dessuten er det større risiko for melduggangrep hvis planter i potte har tørket ut gjentatte ganger.

Georginer potte
Georginer buket

Georginer i bukett

Georginer er en svært populært snittblomst. Den passer ypperlig alene, kanskje i en vakker bukett med blandede varianter eller samme sort.

Den passer selvsagt også som innslag i en sensommerbukett med andre blomster.

Det er enkelt å lykkes med georginer i blomsterdekorasjoner, og man kan utmerket godt blande forskjellige sorter. La deg inspirere av georginenes farger og fantastiske former.

I denne buketten har vi blandet mørkerosa georginer og santini sammen med aprikosfargede roser og ryllik. Og selvsagt sesongens grønt.

Georginer i små vaser

Pynt til sommerfest med georginer. Finn frem små vaser og plasser dem ut på bordet med hver sin georgine i. Lag en fargesprakende borddekorasjon med georginer i en rekke farger og former, eller velg en farge som passer til festens tema. Det kommer garantert til å imponere gjestene dine.

Georginer vase