✔ Levering samme dag    ✔ Stort utvalg av blomster    ✔ Blomster direkte på døra ✔Levering samme dag
Min konto

Julestjernen en en utrolig populær juleblomst . Det s
elges hvert år om lag 5 millioner julestjerner i Norge, det vil si en julestjerne per person mer eller mindre. Den røde varianten er den mest populære, men julestjerner er også populære i flere hvite og rosa nyanser  og også i overdådige marmorerte varianter i flere farger. Julestjernen er spesielt en populær juleblomst i Skandinavia, deler av Europa og i Nord-Amerika.

Avl gjorde julestjernen til potteplante

Julestjerner vokser vilt i Mexico, der den vokser som en stor busk . Det er takket være behandlingen i flere trinn som gjør at vi i dag kan nyte julestjerner som potteplanter innendørs, i ulike størrelser fra små til store busk -lignende arter. Julestjernen kom til Nord-Amerika på1820 -tallet og ble gradvis innført i Europa. ifølge Aztec tradisjonen fikk julestjernen sin røde farge da en gudinnes blod dryppet på bladene .

Mange tror at blomsten på julestjernen er de fargerike bladene, men de er bare blader. Poinsettia blomstene er små og gule og sitter nær stammen mellom bladene. Julestjerner bør holdes unna barn og kjæledyr da den kan forårsake kvalme og oppkast hvis du spiser den.
Julestjerner er vakre i seg selv, men det er også veldig vanlig å ha den i juleplanteringer sammen med andre juleblomster som svibler, amaryllis og litt mose.


Ta vare på julestjernen

Julestjerner er svært følsomme for kulde. derfor er det viktig at den er beskyttet hele veien hjem hvis du kjøper den i en butikk. Pakk den godt inn i papir eller lignende og ta korteste vei hjem. Selv hjemme, er det viktig ikke å plassere den på et kjølig sted. Konsekvensen av en kald temperatur kommer ganske raskt, bladene visner og faller av. Mellom 15 og 20 grader er det optimale for julestjernens trivsel . Den liker også lys, men ikke direkte sollys.

Når du velger din julestjerne må du også se på kvaliteten. Friske blader og blomsterknopper er et tegn på at blomsten er i god helse og kan opprettholdes over en lengre periode.

Julestjerner ønsker også å ha tilstrekkelig med vann. Tørke er ikke bra , men for mye vann er enda verre da røttene for råtner og bladene faller av og.