Er du også glad i sommeren? Noe av det jeg setter mest pris på er å kunne spise, snakke, og nyte livet sammen med dem jeg er aller mest glad i. Det er å ekstra stas å skape god stemning rundt bordet. I sommer har jeg laget saft av solbærblad. Høres det rart ut? Det smaker skikkelig godt og er superlekkert. Jeg serverer den gjerne til hjemmelaget rabarbrapai. Selvfølgelig deler jeg oppskrift på både saft og pai.
Håper det smaker!
Enkel | Forberedes dagen i forveien
Gir 2,5 liter konsentrert saft
2 l solbærblad
2 1/2 l vann
1 ss sitronsyre
2 - 3 dl sukker
kullsyreholdig vann
isbiter
sitronskiver
Skyll solbærbladene grundig og legg dem i en skål. Hell kokende vand på. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Tilsett sitronsyre. Skålen tildekkes. La den hvile i et døgn. Sil saften.
Tynnes ut med kullsyreholdig vann og serveres med isbiter og sitronskiver.
Enkel | 45 min.
6 porsjoner
500 g rabarbra
½ ss potetmel
1 ts kanel
4 ss sukker
Smuldredeig
1½ dl havregryn
1½ dl hvetemel
½ dl sukker
125 g smør
Vaniljeis eller creme fraiche
Sett ovnen på 225°. Skjær rabarbraen i skiver. Bland rabarbra, potetmel, kanel og sukker i en ildfast form. Bland havregryn, hvetemel og sukker i en skål. Skær smøret i mindre biter, og smuldre det sammen med melblandingen. Fordel deigen over rabarbraen. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min.
Server med vaniljeis eller creme fraiche.