TopHeader NO

Sommer med Fia

Er du også glad i sommeren? Noe av det jeg setter mest pris på er å kunne spise, snakke, og nyte livet sammen med dem jeg er aller mest glad i. Det er å ekstra stas å skape god stemning rundt bordet. I sommer har jeg laget saft av solbærblad. Høres det rart ut? Det smaker skikkelig godt og er superlekkert. Jeg serverer den gjerne til hjemmelaget rabarbrapai. Selvfølgelig deler jeg oppskrift på både saft og pai.
Håper det smaker!

FloristFias hagefest

SAFT MED SOLBÆRBLAD

Enkel | Forberedes dagen i forveien

Gir 2,5 liter konsentrert saft


2 l solbærblad

2 1/2 l vann

1 ss sitronsyre

2 - 3 dl sukker

kullsyreholdig vann

isbiter

sitronskiver

Skyll solbærbladene grundig og legg dem i en skål. Hell kokende vand på. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Tilsett sitronsyre. Skålen tildekkes. La den hvile i et døgn. Sil saften.
Tynnes ut med kullsyreholdig vann og serveres med isbiter og sitronskiver.

RABARBRAPAI

Enkel | 45 min.

6 porsjoner


500 g rabarbra

½ ss potetmel

1 ts kanel

4 ss sukker


Smuldredeig

1½ dl havregryn

1½ dl hvetemel

½ dl sukker

125 g smør


Vaniljeis eller creme fraiche


Sett ovnen på 225°. Skjær rabarbraen i skiver. Bland rabarbra, potetmel, kanel og sukker i en ildfast form. Bland havregryn, hvetemel og sukker i en skål. Skær smøret i mindre biter, og smuldre det sammen med melblandingen. Fordel deigen over rabarbraen. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min.
Server med vaniljeis eller creme fraiche.

Kundservice