BLOMSTERKUPP - Levering til Oslo og omegn
Min konto
Juleinspirasjon: Dekk et magisk festbord

Dekk et magisk festbord

Noe av det gøyeste med sesongen vi er inne i nå, enten det er juleselskap eller andre festligheter, er å dekke bordet. I år har vi latt oss inspirere av Forest Fantastic-trenden som handler om å bruke det vi finner i naturen rundt oss - kongler, mose, granbar. Så legger vi til litt lys, litt sukkulenter, litt snittblomster... Vi lover lekkert!

Pynte til fest

Skap en ramme

Vi dekker til langbord. Så vi bruker tynne bjørkestammer for å ramme inn borddekorasjonen. For å beskytte bordet, legger vi cellofan over duken. Har du ikke mulighet til å skaffe bjørkestammer, kan du så klart bruke uhøvlede plank eller stener med fin form. Hvis bordet ditt er rundt, kan du fortsatt bruke samme prinsipper og lage en rund dekorasjon midt på bordet.

Tenk tekstur

Bruk mose, bar og kongler. Legger du til sukkulenter, for eksempel echeveria, får borddekorasjonen din en spennende, skulpturell følelse.

bord med tekstur
Festbord som dufter

Det skal lukte godt

I vår dekorasjon har vi brukt svibler. Det dufter nydelig - bare tenk på at duften er veldig sterk. Derfor er det bra om de ikke har sprunget helt ut. Og har de det, pass på at du ikke bruker så mange. Du kan supplere med nelliker og roser. I filmen under, tipser Fia, husdekoratøren vår om hvordan sørger for at snittblomstene holder seg friske helt til festen er slutt.

Lys bidrar til stemningen

Har du lagt merke til at vi har holdt borddekorasjonen lav. Det gjør at gjestene ser hverandre godt og den gode samtalen forstyrres ikke av høy pynt. Dekorasjonen din blir et vakkert blikkfang. En lenke med varmt lys bidrar til god atmosfære rundt bordet, og du behøver ikke være redd for brannfaren med lysdekorasjoner. Smart, ikke sant?

Lys bidrar til feststemningen

¨

Et festbord inspirert av det vakre i skogen

Blomstene på bordet behøver slett ikke stå i vase. Her har Fia laget et annerledes festbord med materialer fra naturen.

Nyttårsbordet

Skal du dekke festbord til nyttår? Bruk samme prinsipp som over. Her har vi laget en oasisdekorasjon. Visst ser den overdådig ut?! Tenk på at hvis du bruker store blomster som fyller godt, trenger du ikke bruke så mange. Da trenger ikke festflott være synonymt med rådyrt.