TILBUD! Opptil 15 % på utvalgte buketter - levering til Oslo og omegn

Er du også glad i julestjernen?

Visste du at julestjerne er en plante som opprinnelig kommer fra Mexico? Der kan den bli så mye som 4-5 meter høy.
Det latinske navnet på julestjernen er Euphorbia pulcherrima. Aztekerne kalte den cuetlaxochitl, og i følge deres tro fikk den sin karakteristiske røde farge da en gudinnes blod dryppet ned på bladene. I Norge er den blant våre aller mest populære juleblomster, og den finnes i variantene rosa, rød og hvit.


Hvor varmt?

Ideelt sett burde julestjerna stå i 12-14 varmegrader, men hvem orker det i julestua? Kanskje du har plass til den et kjølig sted på natta? På soverommet eller på gangen ved ytterdøra?

Planter i potter på en vinduskarm

Hvor mye vann og næring?

Hold planta jevnt fuktig, men ikke våtere enn at de øverste to-tre centimeterene får tørke ut før du vanner. Gjødsel er tabu for alle stueplanter helt til påske.

 En samling hvite julestjerner

Trivsel

Hold julestjerna langt vekk fra direkte sollys i vinduskarmen, trekk fra vinduer, varme panelovner og fruktfat. Modnende frukt avgir metangasser som ingen planter eller avskårne blomster trives med.

Nærbilde av rød julestjerne

Gi julestjernen et langt liv

Ikke få panikk når julestjerna kaster bladene. Det er helt naturlig i lite sollys og mye stuevarme. Fortsett med jevn, sparsom vanning fram til påske. Deretter kan du begynne med svakt gjødselvann. 1/6 av det produsenten anbefaler holder. Omkring 17. mai øker du gjødselmenden til halvparten av anbefalingen annenhver gang du vanner. Bruk gjerne regnvann.

Rød julestjerne i potte på en vinduskarm.

Får den fargen tilbake?

Du kan få den rød igjen til neste år ved å kortdagsbehandle planta. Sette den inn i et mørkt skap omtrent tolv timer per døgn fra 1. september. Vann sparsomt. Etter skapbehandlingen bruker julestjernen en måned på å sette dere begge i julestemning igjen.

 Appelsiner som dekoreres med gave og plante

Giftig?

At planten skal være giftig er en vanlig misoppfatning. Det kan allikevel være lurt å passe på: Noen kan få allergiske reaksjoner av planten. Å spise den kan medføre oppkast og diare, og plantesaft i kontakt med øynene kan forårsake midlertidig blindhet.

Gelender med juledekorasjoner

Vil du sende juleblomster?

Nå kan du sende en gave fra lokal faghandel, laget med hjertet av en våre dyktige dekoratører og levert til døren.
Velg en av julestjernefavorittene under eller se hele vårt herlige julesortiment her.